Sběratelská burza 10. 9. 2016 v Brně

Autor: Zbyněk Buřival
Publikováno: 23.11.2018 10:21
Naposledy upraveno: 23.11.2018 10:21

V Brně se na 10. 9. chystá první ročník open-air burzy minerálů. Na burze budou výhradně přírodní minerály, můžete také navštívit mineralogické sbírky PřF MU či se zabavit bohatým doprovodným programem a přednáškami.

Kdy a kde?

Akce se koná 10.9. (tedy již tuto sobotu) v areálu PřF Mu v Brně na Kotlářské 2. Na akci se snadno dostanete trolejbusem či tramvají na zastávku Konečného náměstí. Burza se koná pod širým nebem v parku, doprovodný program probíhá v parku a přilehlých budovách.

Burza minerálů

Tahounem akce bude samozřejmě burza minerálů pod širým nebem. Předpověď vypadá velmi slušně, takže se netřeba obávat. Zatím je přihlášeno cca 30 vystavovatelů, v nabídce budou výhradně přírodní minerály. Velmi bujícím nešvarem většiny burz minerálů je stále rostoucí počet prodejců korálků, různých podvodných nabídek "vylepšených" minerálů a kdejaké další nesouvisející veteše. Nezbývá tedy než podpořit burzu hojnou účastí nás sběratelů, aby se akce konala i další rok.

Bohatý doprovodný program

Mezi velmi zajímavé možnosti patří návštěva mineralogických a paleontologických sbírek PřF MU, kde můžete shlédnout několik tisíc převážně historických sběrů. Pro zájemce je k dispozici také procházka geoparkem, kde je názorně vysvětlena řada geologických procesů na reálných vzorcích z terénu.

Pro zájemce jsou k dispozici tři odborné přednášky pracovníků ÚGV PřF MU:
1) O vývoji klimatu v třetihorách - Martin Ivanov
2) O dostatku/nedostatku pitné vody - Adam Říčka
3) O drahých kamenech - Jan Cempírek

Budou také probíhat soutěže a doprovodný program pro děti, takže se nemusíte bát vzít své ratolesti se sebou!


Komentáře