Open-air setkání sběratelů minerálů 9. 9. 2017 v Brně

Autor: Zbyněk Buřival, foto Petr Gadas
Publikováno: 23.11.2018 10:21
Naposledy upraveno: 16.10.2020 09:00

V Brně se na 9.9.2017 chystá druhý ročník open-air burzy minerálů. Na burze budou výhradně přírodní minerály, můžete také navštívit mineralogické sbírky PřF MU či zabavit ratolesti bohatým doprovodným programem.

Kdy a kde?

Akce se koná 9.9. (tedy již tuto sobotu) od 9 do 15 hodin v areálu PřF Mu v Brně na Kotlářské 2. Na akci se snadno dostanete trolejbusem či tramvají na zastávku Konečného náměstí. Burza se koná pod širým nebem v parku, doprovodný program probíhá v parku a přilehlých budovách. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do přilehlých budov fakulty. Burza i doprovodný program jsou zdarma.

Burza minerálů

Tahounem akce bude samozřejmě výstava/burza minerálů pod širým nebem. Zatím je přihlášeno cca 40 vystavovatelů, v nabídce budou výhradně přírodní minerály. Velmi bujícím nešvarem většiny burz minerálů je stále rostoucí počet prodejců korálků, různých podvodných nabídek vylepšených minerálů a kdejaké další nesouvisející veteše. Nezbývá tedy než podpořit burzu hojnou účastí nás sběratelů, loňský premiérový ročník se velmi vydařil. Letošním bonusem je soutěž o nejlepší stůl, vítěz se může těšit na zajímavou cenu.

Bohatý doprovodný program

Mezi lákavé možnosti patří především návštěva mineralogických a paleontologických sbírek PřF MU, kde můžete shlédnout tisíce zajímavých vzorků. Sbírky jsou sice veřejnosti přístupné, ale je třeba se předem objednat. Budou také probíhat soutěže v rýžování zlata a poznávání minerálů pro děti, takže se nemusíte bát vzít své ratolesti se sebou!
Mapa okolí PřF MU s vyznačenými oblastmi bezplatného parkování.

Komentáře

Jaroslav said:

08.09.2017 08:44:25

Dobry den, mohu se zeptat u koho se mam objednat na prohlidku mineralogickych sbirek? A je mozne i v jiny termin nebo jen na setkani sberatelu. Velmi dekuji. S pozdravem, Jaroslav.