MINERÁLY BRNO - prodejní výstava minerálů a šperků na brněnském výstavišti

Autor: Zbyněk Buřival
Publikováno: 23.11.2018 10:15
Naposledy upraveno: 23.11.2018 10:15

Ve dnech 24. a 25. května 2014 se koná na brněnském výstavišti jubilejní 30. ročník prodejní výstavy minerálů a šperků MINERÁLY BRNO. Tradičně bude k vidění řada šperků i minerálů a sejde se zde řada sběratelů z celé republiky.

Jubilejní 30. ročník výstavy MINERÁLY BRNO

Svou účast potvrdilo přes 160 vystavovatelů především z České republiky, ale také ze Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska, Německa, Belgie a dokonce i z Číny a Indie. V nabídce prodejců bude především bohatý sortiment šperků, včetně autorských originálů. Dále samozřejmě sběratelské i opracované minerály, fosílie, další přírodniny a nesmí chybět ani odborná literatura. K vidění a koupi budou mimo jiné originální cínové šperky s minerály, drahé kameny a šperky z Peru, šperky s českými granáty a vltavíny, broušené šperkové kameny, acháty z českých i světových lokalit, unikátní křišťál z Arkansasu, nové sběratelské kameny z portugalské lokality Panasqueira, krásné vzorky rubelitů, investiční vzorky zlata, meteority, etiopské opály či ametysty.


Prodejní výstava se koná v pavilonu B na brněnském výstavišti.

Místo setkání sběratelů

Výstava MINERÁLY BRNO je také tradičním místem setkání řady sběratelů, kteří zde pravidelně nabízí české i světové minerály z nových nálezů. Na jaře 2014 bude zastoupen i Rockhound.cz, takže se neváhejte zastavit!

Veřejná ochutnávka vín VINEX

Souběžně s výstavou MINERÁLY BRNO bude v prostorách galerie (v 1. patře) pavilonu B o víkendu 24. -25. května probíhat veřejná ochutnávka vín zúčastněných v soutěži GRAND PRIX VINEX 2014. Veřejná ochutnávka soutěžních vín bude přístupná také návštěvníkům výstavy MINERÁLY BRNO.


Nedílnou součástí podzimních burz bývá také neprodejní tematická výstava minerálů, kde bývají k vidění zajímavé nálezy. Na podzim 2014 budou tématem minerály Jeseníků.

Ohlédnutí za první výstavou

Úplně první prodejní výstava s názvem Krása nerostů, minerálů, fosilií a šperků proběhla v roce 1998 v prostorách Kongresového centra BVV během posledních tří dnů tradičních Vánočních trhů, tedy od 18. do 20. prosince. Původní účast tvořilo 49 vystavovatelů, z nichž někteří se výstav účastní dodnes.

Kontaktní údaje

MINERÁLY BRNO, 30. mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin
Termín: 24.- 25. května 2014
Kde: Brněnské výstaviště, pavilon B
Kdy: Sobota 24.5. 9 - 17 hodin a Neděle 25.5. 9 - 16 hodin
Vstupné: 80 Kč, zlevněné 40 Kč
Web: http://www.mineralybrno.cz

Komentáře