MINERÁLY BRNO - prodejní výstava minerálů a šperků na brněnském výstavišti

Autor: Zbyněk Buřival
Publikováno: 23.11.2018 10:20
Naposledy upraveno: 23.11.2018 10:20

Ve dnech 15. a 16. listopadu 2014 se koná na brněnském výstavišti 31. ročník prodejní výstavy minerálů a šperků MINERÁLY BRNO. Součástí podzimní burzy je také výstava minerálů, tentokrát zaměřená na minerály Jeseníků.

Podzimní 31. ročník výstavy MINERÁLY BRNO

Na výstavě bude k vidění řada šperků s minerály, včetně výroby šperků přímo na místě. Zajímavostí jistě budou i cínové šperky s minerály či výstava šperků z dílny uznávaného šperkaře Karla Votipky. Na své si jistě přijdou i sběratelé, kteří zde mají narozdíl od značně přeplněné tišnovské burzy výrazně více prostoru. Účast potvrdila také řada zahraničních prodejců.


Prodejní výstava se koná v pavilonu B na brněnském výstavišti.

Místo setkání sběratelů

Výstava MINERÁLY BRNO je tradičním místem setkání řady sběratelů, kteří zde pravidelně nabízí české i světové minerály z nových nálezů.

Výstava Minerály Jeseníků

Nedílnou součástí podzimních termínů brněnské burzy bývají také výstavy minerálů, ta letošní se týká mineralogie Jeseníků. K vidění budou vzorky z rudních lokalit ve Zlatých Horách, Nové Vsi u Rýmařova a Zálesí, minerály kontaktních erlánů z Žulové, granáty a staurolity z řady lokalit metamorfitů či minerály pegmatitů z Vernířovic a Maršíkova. Samozřejmě nesmí chybět ani alpské minerály z Vernířovic, Sobotína a Krsáného. Výstava pokrývá kromě Jesenicka také Šumpersko a Rychlebské hory.

Kontaktní údaje

MINERÁLY BRNO, 31. mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin
Termín: 15.- 16. listopadu 2014
Kde: Brněnské výstaviště, pavilon B
Kdy: Sobota 15. 11. 9 - 17 hodin a Neděle 16. 11. 9 - 16 hodin
Vstupné: 80 Kč, zlevněné 40 Kč
Web: http://www.mineralybrno.cz

Komentáře

Eduard said:

13.11.2014 00:39:34

Poskytneš potom aj nejakú rekapituláciu pre tých čo sa tam nemohli dostať ?